VROUWENVELDER ΚΑΙ CARLSON ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ GIANT!

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022

Teams/Riders

Η ομάδα της Giant Factory Off-Road Team έκλεισε τη σεζόν του 2022 με δύο ακόμη εθνικά πρωταθλήματα, συγκεντρώνοντας μεγάλες νίκες στις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Ο Αμερικανός Luke Vrouwenvelder κέρδισε τον τίτλο της κορυφαίας κατηγορίας ανδρών στο Εθνικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Μαραθωνίου MTB των ΗΠΑ και ο Josh Carlson υπερασπίστηκε τον τίτλο του στον αγώνα του Εθνικού Πρωταθλήματος E-Enduro στην Αυστραλία.

Σε μια άλλη κυρίαρχη επίδοση για την ομάδα στο U.S. Marathon MTB Nationals, ο Vrouwenvelder και ο Stephan Davoust κατέλαβαν τις δύο πρώτες θέσεις στον αγώνα των ανδρών, τερματίζοντας πρώτος και δεύτερος αντίστοιχα στον αγώνα 39,2 μιλίων στο Frederick του Maryland.

Ο Vrouwenvelder κέρδισε με μια άψογη απόδοση με το Anthem Advanced Pro 29, ένα ποδήλατο που ταιριάζει απόλυτα στην τεχνική πίστα XC στο Gambrill State Park στο Μέριλαντ. Ο ντόπιος της Βόρειας Καρολίνας, νιώθοντας σαν στο σπίτι του στο έδαφος της Ανατολικής Ακτής, πήρε το προβάδισμα νωρίς και κράτησε τον ανταγωνισμό μακριά του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ο 27χρονος σημείωσε χρόνο τερματισμού 3:20:05, περίπου τρία λεπτά μπροστά από τον Davoust και περισσότερα από έξι λεπτά ταχύτερος από τον χάλκινο Ολυμπιονίκη Carson Beckett.

«Η στρατηγική μου ήταν απλή», είπε ο Vrouwenvelder, ο οποίος φορούσε το κράνος Giant Rev Pro και τα παπούτσια Charge Pro. «Ανέβασα τον ρυθμό νωρίς και δεν κοίταξα πίσω. Ακολούθησα τον δικό μου ρυθμό και άφησα το Anthem Advanced Pro 29 να φροντίσει τους βράχους και τις ρίζες της Ανατολικής Ακτής».

Η κυρίαρχη εμφάνιση της ομάδας κατέληξε να είναι μια αντιστροφή ρόλου του περσινού αγώνα, όταν ο Davoust κέρδισε τον τίτλο και ο Vrouwenvelder πήρε το ασήμι στον ίδιο χώρο.

«Η κατάκτηση ενός εθνικού πρωταθλήματος είναι κάτι πραγαμτικά απίστευτο για το κλείσιμο της σεζόν», είπε ο Vrouwenvelder. «Είμαι χαρούμενος που έκλεισα μια υπέροχη σεζόν και μοιράστηκα το βάθρο με τον Stephan για τελευταία φορά φέτος».

THREE-PEAT ΓΙΑ ΤΟΝ CARLSON

Ο σπεσιαλίστας των ηλεκτρικών ποδηλάτων της ομάδας, Josh Carlson, ήρθε στο Αυστραλιανό Πρωτάθλημα E-Enduro ως ο δύο φορές υπερασπιστής του πρωταθληματος. Ισχυρή βροχόπτωση έπληξε το χώρο διεξαγωγής στη Βικτώρια κατά τη διάρκεια του αγώνα ανδρών και ο Carlson κατάφερε να νικήσει στις αντίξοες συνθήκες με το αγωνιστικό ποδήλατο του, Reign E+.

«Ήταν μια σκληρή ​​μέρα», είπε ο Carlson αφού πήρε τον τίτλο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. «Ο αγώνας μας έγινε με εξαιρετικά υγρό καιρό, που δημιούργησε δύσκολες συνθήκες αγώνα. Τα stages είχαν ένα καλό μείγμα για πεταλάρισμα, θορυβώδη τμήματα και σφιχτές στροφές».

Το Reign E+ διαθέτει ένα flip chip που επιτρέπει στους αναβάτες να προσαρμόσουν τη γεωμετρία του πλαισίου για να ρυθμίσουν την απόδοση του ποδηλάτου για το έδαφος. Ο Carlson επέλεξε την «υψηλή» θέση, η οποία του δίνει μια πιο απότομη γωνία κεφαλής και καθίσματος για γρήγορο χειρισμό και πιο επιθετική θέση ανάβασης.

«Ήταν μια κουραστική μέρα για την μπαταρία, οπότε εκμεταλλεύτηκα το ολοκαίνουργιο σύστημα EnergyPak των 800 Wh για να αγωνιστώ στα οκτώ stages της ημέρας», είπε ο Αυστραλός, ο οποίος φόρεσε τα παπούτσια Giant Line για να κερδίσει. «Το να τελειώσω τη σεζόν 2022 όγδοος συνολικά στην κατάταξη EWS-E και να υπερασπιστώ το αυστραλιανό μου πρωτάθλημα E-Enduro με αφήνει να νιώθω ενθουσιασμένος».
 
 
 


 
 
 

Share